Klik hiernaast voor 123
andere wandelingen in
de omgeving van Utrecht.
Een wandeling is beleven, proeven
en genieten van Gods mooie natuur.

106. Klompenpad Benedeneindsepad Benschop, weilanden en watervogels

2.00u / 8.1km, natuurwandeling, Benschop, niet geschikt in het donker Laatst gewandeld: 2020-09-10
Start: Gratis parkeren bij Pannenkoekenhuis Midden op t Landt Benschop
Download gpx Start wandeling Ga naar wandeling
Let op! Instructies (want onderstaande tekst is geen routebeschrijving)
  1. Open deze wandeling op uw telefoon.
  2. Om via Google-maps naar het startpunt te navigeren: Druk op Ga naar wandeling
  3. Bent u op het startpunt van de wandeling, dan kunt u de wandelkaart openen: Druk op Start wandeling
  4. Op de wandelkaart drukt u op de 'cirkel met vier streepjes' linkonder op het scherm om uw huidige positie weer te geven.
Bron: Klompenpad Benedeneindsepad

Werkelijk een klompenpad
Het was werkelijk een prachtige wandeling met enorm veel watervogels, koeien en hazen. Wij troffen het ook nog met een ondergaande zon en luchtballonnen.
Dit klompenpad mag met recht zo genoemd worden, maar 600 meter langs de weg, de rest is wandelpad of weiland.
Een trekpontje en een uitkijktoren maken het kindvriendelijk.

Uitkijksteiger en trekpontje
Officieel begint de wandeling op de parkeerplaats bij Pannenkoekenhuis Midden op t Landt Benschop (Benedeneind Noordzijde 430a, 3405 CD Benschop), wij hebben hem op de parkeerplaats Buitenplaats Mas Mik (Benedeneind Noordzijde 408) gezet.
Eerst wandelen we 600 meter langs de rustige weg (links van de weg lopen tegen verkeer in is altijd het veiligst) tot het Pannenkoekenhuis en gaan dan rechts het pad op, de camping over en dan het weiland in.
We zien al gelijk 4 kleurige luchtballonnen zweven, een pracht gezicht op deze mooie nazomeravond. De bordjes van het Klompenpad wijzen de weg.
Na ongeveer een kilometer ga je in het weiland naar rechts en kom je voor een sloot te staan. Wij twijfelden of je de sloot over moet of aan deze kant moet blijven lopen. Aan het eind blijkt dat je de sloot over moet, als je dat aan het begin niet hebt gedaan, heb je later ook nog een kans om dat goed te maken. Het gaat goed via een stevige loopplank, leuk voor kinderen ;).
Dan met een klein voetgangers trekpontje (hij gaat heel licht) naar de overkant. Nu kun je naar rechts met de route mee, maar het loont echt de moeite om even 200 meter naar links te lopen, want daar is een mooie steiger met een prachtig uitzicht (nog mooier dan later op de uitkijktoren).

Uitkijktoren
Bij de steiger maken we een paar mooie foto's en gaan dan weer terug en komen weer langs het pontje. We blijven langs het water lopen, met prachtige doorkijkjes, tot we bij de uitkijktoren zijn.
De uitkijktoren staat een beetje tussen de bomen, misschien is het bewust om niet op te vallen voor de dieren, maar het komt, in de zomer, het uitzicht niet ten goede.
Bij de uitkijktoren gaan we links tussen het water door, ik trap nog even in de koeienstront (zo noemden we dat vroeger op de boerderij) omdat ik om me heen zat te kijken i.p.v. op het pad.

Magneet voor watervogels
Het is hier echt super mooi, links zien we koeien grazen, rechts allemaal watervogels, er staat ook een bordje 'Willeskop, magneet voor watervogels', wij kunnen bevestigen dat dit waar is!
Aan het eind van dit tussenpad gaan we rechts een lommerrijk pad op, dit loopt tussen de Nauwe- en Weide Blokwetering. Dit pad vond ik enigszins saai en overwoog om deze wandeling vier sterren te geven, maar mijn zoon vond dit niet terecht en vond dit echt een vijfsterrrenwandeling, aan het eind van de route was ik ook overtuigd.
Dit 'saaie' pad is anderhalve kilometer, waarna we weer naar rechts gaan, na vierhonderd meter zijn we bij een leuke houten brug waar ik nog even een foto van maak.
De zon begint nu echt onder te gaan en dat resulteert in een mooie rode lucht. Rechts tussen de bomen door zien we steeds het water met daarop de vele watervogels.
Bij de uitkijktoren gaan we links en dan is het nog ruim een kilometer naar de auto. Het laatste stuk is weer tussen de weilanden met weidse vergezichten. Onderweg zien we nog een leuke grote kruiwagen die als zitstoel dient.
We kijken terug op een geslaagde avondwandeling, de foto's geven een indruk, maar missen de rust en de natuurlijke (vogel)geluiden die we hoorden.

Video van Ramona BogaardHouten brug met ondergaande zon


We gaan een klein eindje langse de weg maar daar is het ook mooi


Een voetpontje die heel licht gaat


Steeds doorkijkjes naar het water


Enorm leuk dat we ballonnen zagen


Leuke uitkijksteiger


Veel watervogels en een paar luchtballonnen


Uitkijktoren


Uitzicht vanaf uitkijktoren


Willeskop een vogelmagneet, wij hebben gezien dat het klopt


Een luchtballon en een ondergaande zon


Doorkijkje met watervogels


Zon is bijna weg


We moeten doorlopen anders is het donker


Doorkijkje


Kruiwagen als zitstoel

Wandelingen in de buurt

Copyright (c) 2019 Avondwandelingen.nl. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com