Klik hiernaast voor 74 andere wandelingen in de omgeving van Utrecht.

Een wandeling is beleven, proeven en genieten van Gods mooie natuur.

50. Drimmelen, voortuin van de Biesbosch, bezoekerscentrum, haven en natuurgebied De Worp

1.22u / 5.6km, natuurwandeling, Drimmelen, niet geschikt in het donker Laatst gewandeld: 2019-06-01 Start: Biesboschweg 4, 4924 BB Drimmelen LET OP: de onderstaande tekst is geen routebeschrijving, gebruik voor de route altijd de kaart op uw telefoon, je volgt dan eenvoudig de route want je ziet altijd met een blauwe stip waar je precies bent.

Prachtige wandeling door dorpje Drimmelen langs de havens en een bezoekerscentrum over de Biesbosch.
We beginnen onze wandeling bij het bezoekerscentrum over de Biesbosch. Je kunt betaald parkeren op het grote parkeerterrein, wij waren echter vroeg en vonden nog een gratis plekje bij de haven.
Na het bezoekerscentrum lopen we richting het dorpje, waar we rechts aanhouden zodat we op de weg langs de rivierdijk lopen.
Op de kaart dacht ik gezien te hebben dat je over de dijk langs het water kon lopen, dat is echter niet het geval, pas na 1 1/2 kilometer kun je de dijk op.
Omdat een wandeling over de dijk veel te lang zou worden, gaan we toch weer terug en gaan we richting natuurgebied De Worp.
We lopen door een landbouwgebied en komen langs landhuis De Koekoek. Een mooi onverhard pad voert dwars door de ongerepte natuur.
Langs de Breede Vaart wandelen we naar het dorpje Drimmelen. Via de mooie Herengracht en Dorpsstraat komen we weer bij het beginpunt van de wandeling.

Drimmelen is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De gemeente telt 27.162 inwoners (1 januari 2019, bron: CBS). Drimmelen ligt vlak bij Geertruidenberg en de rivier Amer. Dichtstbijzijnde grote plaatsen zijn Oosterhout en Breda. De gemeente heeft een totale oppervlakte van 119,20 kmē, waarvan 22,60 kmē water. Het dorp heeft een haven en een jachthaven voor pleziervaartuigen.


We kijken ook even op de dijk


Bij de haven van Drimmelen


Andere kant van de haven van Drimmelen


Dorpspleintje van Drimmelen


Schapen langs de dijk


Langs de dijk


Doorkijkje naar weilanden


Landelijk gebied


Een landhuis


Bloemen langs een mooi pad


Een distel langs hetzelfde pad


Waterrijk landelijk gebied


Natuur en industrie bij elkaar


Mooie oude huizen


Romantisch plaatje


Huizen uit 18e en 19e eeuw


Links de Hervormde school

Wandelingen in de buurt


 

Copyright (c) 2019 Avondwandelingen.nl. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com