Klik hiernaast voor 123
andere wandelingen in
de omgeving van Utrecht.
Een wandeling is beleven, proeven
en genieten van Gods mooie natuur.

74. Zeisterbos - Park Hoog Beek en Royen en Hertenkamp

1.26u / 5.8km, natuurwandeling, Zeist, niet geschikt in het donker Laatst gewandeld: 2019-11-30
Start: Gratis parkeren bij parkeerplaats Prins Bernhardlaan Zeist
Download gpx Start wandeling Ga naar wandeling
Let op! Instructies (want onderstaande tekst is geen routebeschrijving)
  1. Open deze wandeling op uw telefoon.
  2. Om via Google-maps naar het startpunt te navigeren: Druk op Ga naar wandeling
  3. Bent u op het startpunt van de wandeling, dan kunt u de wandelkaart openen: Druk op Start wandeling
  4. Op de wandelkaart drukt u op de 'cirkel met vier streepjes' linkonder op het scherm om uw huidige positie weer te geven.
Villa Pavia
Leuke afwisselende wandeling langs Hertenkamp, park Hoog Beek en Royen, trimbaan en speeltuin De Boswerf. Wel jammer dat je vrijwel de hele tijd op de achtergrond de geluiden van de weg hoort. Leuke afwisselende wandeling langs Hertenkamp, park Hoog Beek en Royen, trimbaan en speeltuin De Boswerf. Wel jammer dat je vrijwel de hele tijd op de achtergrond de geluiden van de weg hoort.
We zetten de auto neer op de parkeerplaats langs de Prins Bernardlaan. De Hertenkamp laten we even voor wat het is, daar komen we later langs. Eerst steken we de weg over en gaan dan net voor de mooie houten brug naar links, dan volgen we het pad in westelijke richting, na een paar honderd meter zien we aan de overkant van het water Villa Pavia, we lopen lopen tot aan het einde van het pad naar links, dan steken we de weg over.

Hoog Beek en Royen
Na de weg komen we in het park Hoog Beek en Royen. We houden links aan en zien dan een kunstwerk in de vorm van een soort vuurtoren. Aan het einde van het park gaan we via een rechte laan weer terug tot we weer bij de weg zijn. Aan de overkant volgen we het pad en komen we via de andere kant langs de Villa Pavia. Om de vijver heen komen we bijna weer aan het begin van de route bij het Hertenkamp. We volgen het Hertenkamp en gaan dan links de Woudenbergseweg over.

Voormalige dierenpark
Links zien we het Bisonveld (vroeger liepen er Bisons, nu niet meer), dan gaan we het eerste pad naar rechts en houden dan aan tot aan Restaurant 't Jagershuys, we passeren dan een grote openbare trimbaan.
Voor het Jagershuys gaan we nar links en houden dan rechts aan, dan komen we langs het voormalige dierenpark, er is nu nog een weide met rots waar steenbokken (maneschapen) lopen. We steken nu de Jagersingel over en komen op het 'Laantje Zonder Eind', links zien we het Diakonessenziekenhuis. We lopen nu een rondje door het Zeisterbos.

De Boswerf
We steken de N224 weer over en gaan dan terug richting de auto. Onderweg komen we nog langs Bezoekerscentrum De Boswerf (naast het speelbos beschikt men over een kleine, gezellige horeca, terras, kleine beestjestuin en bijenstal met informatie).


Villa Pavia


houten brug


De Vuurtoren


Mooi bruggetje


De Vuurtoren


Mooie boslaan in de herfst


Villa Pavia


Het Hertenkamp


Een parasiet


De trimbaan


Infobord t Jagershuys en Zeister dierenpark


Overblijfsel van het Zeister Dierenpark


Infobord Bezoekerscentrum De Boswerf

Wandelingen in de buurt

Copyright (c) 2019 Avondwandelingen.nl. All rights reserved. Mail: info@PCorgan.com